Heerlijke boeuf bourguignon

  • 300 minuten
  • 4 personen
  • 490 kcal pp

Ontdek de rijke smaken van deze klassieke Franse stoofschotel met ons recept voor boeuf bourguignon. Laat je verleiden door het malse rundvlees, gestoofd in een volle rode wijn saus, verrijkt met verse kruiden en hartige spekjes, voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

Ingrediënten

  • 750g rundvlees (zoals riblappen of stooflappen)
  • 250ml rode wijn
  • 250ml runderbouillon (Maggi)
  • 150g (gerookte) spekreepjes
  • 125g champignons
  • 5 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 blaadjes laurier (gedroogd)
  • 2 takjes peterselie (vers + extra ter garnering)
  • 2 winterpenen (in blokjes)
  • 70g tomatenpuree
  • 2 eetlepels bloem
  • 100g roomboter

Bereidingswijze

  • 1
    Snijd het rundvlees in grove blokjes en snijd de teentjes knoflook fijn.
  • 2
    Kruid de blokjes rundvlees met peper, zout en verdeel er 2 eetlepels bloem over.
  • 3
    Doe een klein beetje olie in een braadpan en bak hierin de spekreepjes even kort uit.
  • 4
    Schep de spekjes uit de pan zodat het vet in de pan blijft en houd de spekjes even apart.
  • 5
    Doe 50 gram roomboter in de pan samen met de blokjes rundvlees en bak deze rondom bruin.
  • 6
    Voeg dan het blikje tomatenpuree toe en bak dit even mee.
  • 7
    Zet het vuur laag en doe dan de winterpeen, spekreepjes, knoflook, rode wijn en de runderbouillon erbij.
  • 8
    Maak een kruidenbuiltje door de tijm, peterselie en laurierblaadjes vast te knopen en doe deze ook in de pan.
  • 9
    Doe de deksel op de pan en laat dit vervolgens minimaal 3 uur rustig stoven tot het vlees mals is en bijna uit elkaar valt.
  • 10
    Borstel de champignons en snijd in partjes, snijd de sjalotjes in halve manen.
  • 11
    Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de uitjes tot deze glazig zijn. Bak dan in dezelfde pan ook de champignons in een klontje boter. Voeg daarna beide toe aan de boeuf bourguignon. Breng op smaak met peper en zout en peterselie.

Omdat wij het gehele proces zelf in handen hebben, kunnen wij kwaliteit en versheid garanderen.

Al onze producten komen uitsluitend van Nederlandse bodem.

Al onze producten zijn antibiotica vrij en gemaakt met zo min mogelijk pesticiden.

Transparantie, bij ons weet je waar je eten vandaan komt.

Vlees

Groente & Fruit

Houdbaar