
Heerlijke boeuf bourguignon
Ontdek de rijke smaken van deze klassieke Franse stoofschotel met ons recept voor boeuf bourguignon. Laat je verleiden door het malse rundvlees, gestoofd in een volle rode wijn saus, verrijkt met verse kruiden en hartige spekjes, voor een onvergetelijke culinaire ervaring.
Ingrediënten
Bereidingswijze
- 1Snijd het rundvlees in grove blokjes en snijd de teentjes knoflook fijn.
- 2Kruid de blokjes rundvlees met peper, zout en verdeel er 2 eetlepels bloem over.
- 3Doe een klein beetje olie in een braadpan en bak hierin de spekreepjes even kort uit.
- 4Schep de spekjes uit de pan zodat het vet in de pan blijft en houd de spekjes even apart.
- 5Doe 50 gram roomboter in de pan samen met de blokjes rundvlees en bak deze rondom bruin.
- 6Voeg dan het blikje tomatenpuree toe en bak dit even mee.
- 7Zet het vuur laag en doe dan de winterpeen, spekreepjes, knoflook, rode wijn en de runderbouillon erbij.
- 8Maak een kruidenbuiltje door de tijm, peterselie en laurierblaadjes vast te knopen en doe deze ook in de pan.
- 9Doe de deksel op de pan en laat dit vervolgens minimaal 3 uur rustig stoven tot het vlees mals is en bijna uit elkaar valt.
- 10Borstel de champignons en snijd in partjes, snijd de sjalotjes in halve manen.
- 11Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de uitjes tot deze glazig zijn. Bak dan in dezelfde pan ook de champignons in een klontje boter. Voeg daarna beide toe aan de boeuf bourguignon. Breng op smaak met peper en zout en peterselie.
Bekijk ook onze andere recepten

Omdat wij het gehele proces zelf in handen hebben, kunnen wij kwaliteit en versheid garanderen.

Al onze producten komen uitsluitend van Nederlandse bodem.

Al onze producten zijn antibiotica vrij en gemaakt met zo min mogelijk pesticiden.

Transparantie, bij ons weet je waar je eten vandaan komt.