Aspergesoep

  • 40 minuten
  • 4 personen
  • 120 kcal pp

Aspergesoep is een verfijnde en romige soep die de subtiele smaak van verse asperges viert. Deze soep, vaak geserveerd als een voorjaars- of lentegerecht, is een ware traktatie voor de smaakpapillen. De basis van de soep wordt gevormd door een rijke bouillon, bereid met verse groenten en kruiden, die de natuurlijke zoetheid van de asperges versterkt.

Ingrediƫnten

  • 500 gram witte asperges
  • 1,5 blokje kippenbouillon
  • 1 liter water
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 1 groot sjalotje
  • 100 milliliter kookroom
  • zout en peper

Bereidingswijze

  • 1
    Schil de asperges en snijd 2 Ć  3 centimeter van de onderkant af. Bewaar dit voor de volgende stap. Haal de topjes van de asperges af en snijd de asperge in de lengte doormidden, en vervolgens in stukken van ongeveer 3 centimeter. Bewaar dit apart.
  • 2
    Doe de schillen (en onderkanten) van de asperges in een pan met deksel. Giet hier 1 liter water bij en breng aan de kook met 1.5 bouillonblokje. Laat 5 minuten koken en zet het vuur uit, maar laat nog 15 minuten trekken. Zeef de bouillon en giet bijvoorbeeld in een maatbeker.
  • 3
    Kook de topstukjes en stukjes asperges voor 5 minuten in de aspergebouillon, zet het vuur uit en laat nog 10 minuten nagaren.
  • 4
    Doe de boter in een pan. Fruit een gesnipperd sjalotje voor ongeveer 3 minuten. Voeg de bloem toe en bak voor 3 minuten mee of totdat deze gaar is.
  • 5
    Voeg beetje bij beetje de aspergebouillon toe aan de bloem. Zo krijg je een gebonden soep. Als de bouillon een gladde soep heeft gevormd voeg je de stukken asperges toe.
  • 6
    Warm de soep goed door en voeg de room toe. Houd je van een gladde soep? Pureer de soep dan en voeg eventueel nog een scheutje water toe als het geheel te dik is. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • 7
    Garneer de soep met reepjes schouderham, een hard (8 minuten)gekookt eitje en fijn gehakte peterselie. Eetsmakelijk!

Omdat wij het gehele proces zelf in handen hebben, kunnen wij kwaliteit en versheid garanderen.

Al onze producten komen uitsluitend van Nederlandse bodem.

Al onze producten zijn antibiotica vrij en gemaakt met zo min mogelijk pesticiden.

Transparantie, bij ons weet je waar je eten vandaan komt.

Vlees

Groente & Fruit

Houdbaar