
Mosterdsoep met spekjes
Mosterdsoep met spekjes is een romige, pittige soep die perfect comfort food biedt voor koudere dagen. De soep heeft een rijke, volle smaak dankzij de toevoeging van grove mosterd, die zorgt voor een licht pittige en scherpe ondertoon. De krokant gebakken spekjes voegen een hartige en zoute smaak toe, die perfect contrasteert met de zachte romigheid van de soep. Soms wordt prei of ui meegekookt om de soep extra diepgang te geven. Mosterdsoep met spekjes is heerlijk als voorgerecht of lichte maaltijd, vooral als je het serveert met knapperig brood of croutons om in de soep te dippen.
Ingrediënten
Bereidingswijze
- 1Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- 2Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten.
- 3Schenk het water en de kookroom erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat even koken.
- 4Verwarm een koekenpan en bak de spekblokjes krokant en gaar in circa 8 minuten.
- 5Halveer de prei in de lengte, was de prei en snijd de prei in dunne ringen. Roer de mosterd en de prei door de soep en kook nog circa 4 minuten op laag vuur mee.
- 6Meng in een kommetje een scheutje water met de maïzena en roer door de soep. Breng de soep op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Bekijk ook onze andere recepten

Omdat wij het gehele proces zelf in handen hebben, kunnen wij kwaliteit en versheid garanderen.

Al onze producten komen uitsluitend van Nederlandse bodem.

Al onze producten zijn antibiotica vrij en gemaakt met zo min mogelijk pesticiden.

Transparantie, bij ons weet je waar je eten vandaan komt.