Mosterdsoep met spekjes

  • 30 minuten
  • 4 personen
  • 325 kcal pp

Mosterdsoep met spekjes is een romige, pittige soep die perfect comfort food biedt voor koudere dagen. De soep heeft een rijke, volle smaak dankzij de toevoeging van grove mosterd, die zorgt voor een licht pittige en scherpe ondertoon. De krokant gebakken spekjes voegen een hartige en zoute smaak toe, die perfect contrasteert met de zachte romigheid van de soep. Soms wordt prei of ui meegekookt om de soep extra diepgang te geven. Mosterdsoep met spekjes is heerlijk als voorgerecht of lichte maaltijd, vooral als je het serveert met knapperig brood of croutons om in de soep te dippen.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel boter
  • 800ml water
  • 200ml kookroom
  • 1 groentebouillonblokje
  • 250g spekblokjes
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • 1 eetlepel maïzena
  • peper en zout
  • 1 prei

Bereidingswijze

  • 1
    Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • 2
    Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten.
  • 3
    Schenk het water en de kookroom erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat even koken.
  • 4
    Verwarm een koekenpan en bak de spekblokjes krokant en gaar in circa 8 minuten.
  • 5
    Halveer de prei in de lengte, was de prei en snijd de prei in dunne ringen. Roer de mosterd en de prei door de soep en kook nog circa 4 minuten op laag vuur mee.
  • 6
    Meng in een kommetje een scheutje water met de maïzena en roer door de soep. Breng de soep op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Omdat wij het gehele proces zelf in handen hebben, kunnen wij kwaliteit en versheid garanderen.

Al onze producten komen uitsluitend van Nederlandse bodem.

Al onze producten zijn antibiotica vrij en gemaakt met zo min mogelijk pesticiden.

Transparantie, bij ons weet je waar je eten vandaan komt.

Vlees

Groente & Fruit

Houdbaar