Hemelse pulled-chicken op een pita broodje
Geniet van de hemelse smaken van deze pulled-chicken op een pita broodje, een perfecte combinatie van mals gekruide kip met een frisse kick. Dit recept is een feestje voor je smaakpapillen en brengt de sfeer van het Midden-Oosten bij je thuis, eenvoudig en heerlijk!
Ingrediƫnten
Bereidingswijze
- 1Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snij in dunne halve maantjes. Hak de halve rode peper fijn.
- 2Doe de witte wijnazijn samen met de suiker in een pan. Zet de pan op laag vuur. Breng zachtjes aan de kook en laat de suiker oplossen in het geheel.
- 3Doe de komkommer en peper in een schaal en giet het azijnmengsel eroverheen. Meng het goed door en laat ongeveer een uur intrekken.
- 4Meng de ketchup, appelciderazijn, bruine suiker, paprikapoeder, komijnpoeder en de peper en het zout in een keramieken ovenschaal of āādutch ovenāā.
- 5Voeg de kip toe aan de saus. Meng goed door. Zet de pan afgedekt (laat een klein gaatje open om de stoom te laten ontsnappen) Of zet de pan/ovenschaal (afgedekt met folie) in een voorverwarmde oven van 120 graden. Laat het geheel 30 tot 40 minuten garen.
- 6Verwarm de oven voor de pitabroodjes.
- 7Haal de kip uit de pan en trek de filets uit elkaar met twee vorken. Doe het daarna terug in de pan en meng nog eens met de saus en houd warm tot serveren.
- 8Snij de ijsbergsla fijn. Serveer de pitaās met de pulled-chicken, zure komkommer en de sla.
Bekijk ook onze andere recepten
Omdat wij het gehele proces zelf in handen hebben, kunnen wij kwaliteit en versheid garanderen.
Al onze producten komen uitsluitend van Nederlandse bodem.
Al onze producten zijn antibiotica vrij en gemaakt met zo min mogelijk pesticiden.
Transparantie, bij ons weet je waar je eten vandaan komt.