Gevulde kipfilet met spinazie en feta

  • 30 minuten
  • 2 personen
  • 350 kcal pp

Gevulde kipfilet met spinazie en feta is een heerlijk en elegant gerecht, perfect voor een bijzondere maaltijd of een etentje. Bij dit recept wordt de kipfilet opengesneden en gevuld met een smeuïge vulling van verse spinazie, romige feta en vaak knoflook of kruiden voor extra smaak. De combinatie van de malse kip met de zoute feta en de zachte, licht bittere spinazie zorgt voor een uitgebalanceerde smaak en een kleurrijke presentatie. Na het vullen wordt de kipfilet dichtgemaakt (eventueel vastgezet met een prikker) en gebakken of gegrild tot deze goudbruin en sappig is. Dit gerecht is heerlijk in combinatie met geroosterde groenten, een frisse salade of een portie couscous of aardappelpuree en biedt een verrassend smaakvolle twist op de klassieke kipfilet.

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 150g spinazie
  • 100g feta
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • tandenstoker of keukentouw om kipfilets vast te maken

Bereidingswijze

  • 1
    Snijd de kipfilets horizontaal doormidden, zodat je een soort zakje maakt. Let erop dat je ze niet helemaal doorsnijdt. Breng de binnen- en buitenkant van de kipfilets op smaak met zout, peper en oregano.
  • 2
    Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort tot het gaat geuren. Voeg vervolgens de spinazie toe en roerbak totdat deze geslonken is, dit duurt ongeveer 2-3 minuten. Haal de spinazie van het vuur en laat even afkoelen.
  • 3
    Meng de geslonken spinazie met de verkruimelde feta in een kom. Dit wordt de vulling voor de kipfilets.
  • 4
    Vul elke kipfilet met het spinazie-feta mengsel. Sluit de kipfilets goed en zet ze vast met tandenstokers of bind ze op met keukentouw, zodat de vulling tijdens het bakken niet uitloopt.
  • 5
    Verhit een beetje olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Leg de gevulde kipfilets in de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin in ongeveer 4-5 minuten per kant. Zorg ervoor dat de kip goed gaar is, maar nog sappig van binnen.
  • 6
    Voor een extra sappig resultaat kun je de kipfilets na het aanbraden in een voorverwarmde oven (180°C) leggen en ze nog 10 minuten verder laten garen.
  • 7
    Haal de tandenstokers of het touw van de kipfilets af en serveer direct. Deze gevulde kipfilet is heerlijk met gebakken aardappelen, rijst of een frisse salade.

Omdat wij het gehele proces zelf in handen hebben, kunnen wij kwaliteit en versheid garanderen.

Al onze producten komen uitsluitend van Nederlandse bodem.

Al onze producten zijn antibiotica vrij en gemaakt met zo min mogelijk pesticiden.

Transparantie, bij ons weet je waar je eten vandaan komt.

Vlees

Groente & Fruit

Houdbaar