Stoofpot met ree
Stoofpot met ree is een klassiek wildgerecht dat perfect past bij de herfst en winter, wanneer de behoefte aan verwarmende, rijke smaken groot is. Ree, een wild vlees met een verfijnde en licht zoete smaak, wordt langzaam gestoofd met aromatische kruiden, stevige groenten en een volle rode wijn of donker bier. Dit zorgt ervoor dat het vlees heerlijk mals en sappig wordt, terwijl de saus een diepe, complexe smaak ontwikkelt.
Ingrediƫnten
Bereidingswijze
- 1Haal het vlees uit de verpakking en laat een half uur op kamertemperatuur komen.
- 2Snipper de sjalot. Verhit Ć©Ć©n eetlepel boter in een diepe pan met dikke bodem. Zet het vuur laag en voeg de sjalot en kokossuiker toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de sjalot 15 minuten karamelliseren. Haal uit de pan en bewaar in een kom tot gebruik.
- 3Snijd het vlees in klein stukken en bestrooi met peper en zout. Verhit nog een eetlepel boter in de pan. Bak het vlees op hoog vuur rondom goudbruin.
- 4Voeg de gekaramelliseerde ui, laurierblaadjes, tijm, bouillon, rode wijn en verkruimelde ontbijtkoek toe. Breng aan de kook en laat op zacht vuur 2 tot 2.5 uur stoven.
- 5Voeg in de laatste 20 minuten de shiitake toe.
- 6Serveer de wild stoofpot met aardappelpuree.
Bekijk ook onze andere recepten
Omdat wij het gehele proces zelf in handen hebben, kunnen wij kwaliteit en versheid garanderen.
Al onze producten komen uitsluitend van Nederlandse bodem.
Al onze producten zijn antibiotica vrij en gemaakt met zo min mogelijk pesticiden.
Transparantie, bij ons weet je waar je eten vandaan komt.