Perfecte steak met chimichurri
Maak je klaar voor een sensationele smaakervaring met dit recept voor een perfect gegrilde steak, geserveerd met een zelfgemaakte chimichurri. Deze eenvoudige stappen leiden tot een sappige, smaakvolle steak die een echte traktatie zal zijn voor elke vleesliefhebber.
Ingrediƫnten
Bereidingswijze
- 1Haal het vlees ruim een uur van te voren uit de koelkast. Zo kan het vlees op kamertemperatuur komen.
- 2Vul de foodprocessor met de grof gehakte knoflook, de peterselie koriander en een halve theelepel (zee)zout. Maal tot de kruiden fijn zijn.
- 3Voeg aan de gehakte kruiden de extra vergine olijfolie, het water en de witte wijnazijn toe. Laat nogmaals malen tot het een fijn geheel is. *Hou je meer van wat grovere salsa of heb je geen foodprocessor in huis? Dan is het hakken met de hand een goed alternatief!
- 4Verwarm de grillpan grondig en voeg vervolgens de zonnebloemolie toe. Laat de olie goed warm worden. Dep het vlees droog met keukenpapier. *Maak je de steak op de BBQ? Verwarm deze in dit geval naar een temperatuur van 230 graden. Wrijf het vlees in met wat zonnebloemolie alvorens je doorgaat met stap 5.
- 5Bestrooi de steak met flink wat zout aan beide kanten. Wacht nog even met de peper om verbranding te voorkomen.
- 6Leg de steak van je af in de hete pan. Bak deze 2 minuten per kant of tot een kerntemperatuur van 53 graden. Hou voor de BBQ een tijd van 7 minuten in totaal aan. Laat het vlees 5 minuten rusten in folie. Snij het vlees dun en serveer met de chimichurri.
Bekijk ook onze andere recepten
Omdat wij het gehele proces zelf in handen hebben, kunnen wij kwaliteit en versheid garanderen.
Al onze producten komen uitsluitend van Nederlandse bodem.
Al onze producten zijn antibiotica vrij en gemaakt met zo min mogelijk pesticiden.
Transparantie, bij ons weet je waar je eten vandaan komt.