Kipgehaktballetjes in honing teriyakisaus

  • 30 minuten
  • 4 personen
  • 200 kcal pp

Kipgehaktballetjes zijn kleine, sappige balletjes gemaakt van mals kipgehakt, op smaak gebracht met kruiden en specerijen. Deze balletjes zijn licht van smaak, waardoor ze veelzijdig zijn en goed passen bij verschillende gerechten, zoals pasta's, salades, wraps, of als hapje op een borrel. Kipgehakt is magerder dan runder- of varkensgehakt, wat deze balletjes een gezondere optie maakt. Ze zijn eenvoudig te bereiden en kunnen worden gebakken, gebraden of zelfs in de oven worden bereid voor een krokant korstje.

Ingrediënten

  • 400g kipgehakt
  • 1 ei
  • 125g paneermeel
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • snufje zout
  • 2 theelepels gehakte bieslook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 8 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 3 eetlepels honing
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gehakte gember

Bereidingswijze

  • 1
    Doe de kiphaasjes in een foodprocessor en hak het fijn tot dat je een soort gehakt textuur krijgt. Doe het gehakt in een ruime kom.
  • 2
    Snij de uien, knoflook en bieslook fijn en voeg dit toe bij het gehakt. Voeg ook de rest van de ingrediënten toe aan het gehakt, behalve de olie en kneed dit goed door. Plakt het nog te veel? voeg dat wat extra paneermeel toe.
  • 3
    Rol de balletjes van het kipgehakt mengsel.
  • 4
    Verwarm de olie in een pan. Zodra de olie warm is doe je de balletjes er in. Zet het fornuis op medium vuur.
  • 5
    Doe een deksel op de pan en schud om de minuut met de pan. Bak de kipgehakt balletjes gaar in 7 tot 8 minuten. Als ze geheel gaar zijn; doe de balletjes uit de pan en leg ze even apart op een bord.
  • 6
    Zet het fornuis op hoog vuur.
  • 7
    Meng alle ingrediënten van de saus door elkaar en doe deze in de pan. Wacht tot dat het begint te borrelen en laat het 2 minuten ‘ borrelen’. Doe de kipgehaktballetjes bij de saus in de pan en roer goed zodat elk balletje onder de saus zit.
  • 8
    Top eventueel af met wat extra bieslook.

Omdat wij het gehele proces zelf in handen hebben, kunnen wij kwaliteit en versheid garanderen.

Al onze producten komen uitsluitend van Nederlandse bodem.

Al onze producten zijn antibiotica vrij en gemaakt met zo min mogelijk pesticiden.

Transparantie, bij ons weet je waar je eten vandaan komt.

Vlees

Groente & Fruit

Houdbaar