Onze missie

Onze missie

Ontdek de Authentieke Smaak van onze Boerderij

Onze boerderij

Onze boerderij

Wij huisvesten met onze boerderij net buiten Vlaardingen in het mooie Midden Delfland. Midden Delfland is sinds 2008 Cittaslow partner, dit houdt in dat Midden Delfland hoog scoort op het gebied van leefomgeving, landschap, milieu en streekproducten. We passen echt bij het beeld dat Midden-Delfland wil realiseren.

Onze boerderij loopt langs een fietspad, veel mensen komen elke dag voorbij en kijken bij de varkens. Klanten kunnen bij wijze van spreken hun speklapje zien lopen. Wij zijn 100% transparant, en wij maken geen gebruik van antibiotica. Dat proef je!

Varkens

Varkens

Onze varkens zijn een mix tussen het Pietrain varken en het landvarken. Wij hebben zelf geen zeug met biggen, maar kopen de biggen als ze 25kg zijn van een gekwalificeerde varkenshouder. Onze varkens hebben de mogelijkheid om heel de dag buiten rond te scharrelen, gebruik te maken van een modderbad en hebben toegang tot een strobed. Wij geven onze varkens geen antibiotica en/of groeiversnellers wat ervoor zorgt dat de unieke smaak van het vlees wordt gewaarborgd.

Wij laten de varkens op hun eigen tempo groeien en zodra wij vinden dat ze er klaar voor zijn worden ze geslacht in een kleinschalige slachterij. De varkens worden daar naar onze wensen geportioneerd en gesneden. Daarna wordt het vlees gevacumeerd en vervolgens zo snel mogelijk diepgevroren. Het grote voordeel van onze vacuümverpakking is dat hierdoor de smaak in het vlees beter wordt behouden en op deze manier de houdbaarheid van het vlees ten goede komt.

Kippen

Kippen

Onze kippen zijn classic Brown kippen, ook wel bekend als Barnevelder kippen. Onze kippen hebben de mogelijkheid om buiten vrij rond te lopen en krijgen geen antibiotica of andere medicijnen. De eieren van onze kippen proberen wij zo vers mogelijk aan te bieden. Zodra de eieren gelegd zijn, worden ze zo snel mogelijk ingepakt en indien ze vies zijn schoongemaakt. Daarna worden ze meteen verkocht, waardoor de smaak van het ei gewaarborgd blijft.

Naast ons (h)eerlijk varkensvlees verkopen wij ook kippenvlees van de Kromhoekster kip uit Friesland. De reden dat wij de samenwerking met familie Bakx zijn aangegaan is omdat zij sinds 2009 een hele bijzondere weg hebben ingeslagen met hun vleeskuikenbedrijf. Sinds 2009 zijn Co en Marion Backx gestopt met het toedienen van antibiotica aan hun kromhoeksterkippen. Vanaf die periode zijn ook de leefomstandigheden voor de kippen verbeterd. Zo leven de kippen in meerdere grote stallen met strooisel en worden de stallen steeds aangepast naar behoefte en leeftijd van de kuikens. De familie Bakx hecht veel waarde aan het gezond laten opgroeien van hun kromhoekster kippen en dit komt overeen met onze normen en waarden binnen ons bedrijf.

Naast dat op deze manier de leefomstandigheid voor de kip wordt verbeterd, heeft deze werkwijze ook voordelen voor de consument. Doordat de kip gezonder leeft, kunnen wij de consument kippenvlees aanbieden die malser en langer houdbaar is, en bovenal beter smaakt.

Nullam accumsan lorem in dui cras varius cras non dolor praesent metus.

Phasellus a est donec venenatis vulputate lorem cras risus ipsum, faucibus ut.

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac.

Praesent blandit laoreet nibh. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae.

Topicals

Vapables

Seeds & Plants